Το Λαθούρι είναι ένα όσπριο που καλλιεργείται στην Ελλάδα σχεδόν από το 7000 π.Χ., από αυτό προέρχεται επίσης και η γνωστή σε όλους μας φάβα.

Η οικογένεια μας το καλλιεργεί χωρίς την προσθήκη λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, σ’ ένα οροπέδιο πάνω από τα 1.200μ, σε ξερικά χωράφια που το χειμώνα κατακλύζονται από το νερό.

Η συνεχής χειροδιαλογή του σπόρου, μας δίνει ένα προϊόν, με σύντομο χρόνο βρασμού, υψηλής θρεπτικής αξίας καθώς δεν αποφλοιώνεται.

Το λαθούρι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και εδώδιμες ίνες και επίσης πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο/αλάτι.

GR - BIO - OI

ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝ. (ΕΚ) 834/2007

www.dionet.gr

Οι αγαπημένες μας συνταγές

Μαγειρεύοντας με αγάπη

©2018 by 5 Ράχες - 5 Raches

  • Black Google Places Icon
  • Black Facebook Icon