


Υλικά για 4 άτομα
300 γρ λαθούρια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 1/2 της κονσέρβας, ντοματάκια κονκσασέ

Λαθούρια στην κατσαρόλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
1) Ξεπλένουμε τα λαθούρια πολύ καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.
2) Στο μισό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να γλυκάνει, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά και ρίχνουμε τα λαθούρια.
3) Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τις ντομάτες και 11* ποτήρια ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαθούρια και να χυλώσει η σούπα.
4) Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.
Εάν θέλουμε να χυλώσουν πιο γρήγορα, μπορούμε να τα βάλουμε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
* Εάν χρησιμοποιούμε χύτρα τότε προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε 30 - 35 λεπτά.