top of page
5Rahes Rgb-Logotype copy copy.png
IMG_20190122_223026_edited.jpg

Υλικά για 4 άτομα

300 γρ λαθούρια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ψιλά καρέ

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 1/2 της κονσέρβας, ντοματάκια κονκσασέ

Λαθούρια στην κατσαρόλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

1) Ξεπλένουμε τα λαθούρια πολύ καλά σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.

 

2) Στο μισό λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά μέχρι να μαραθεί και να γλυκάνει, προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά και ρίχνουμε τα λαθούρια.

 

3) Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τις ντομάτες και 11* ποτήρια ζεστό νερό και μόλις αρχίσει να κοχλάζει χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαθούρια και να χυλώσει η σούπα.

 

4) Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε στα πιάτα προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.

 

Εάν θέλουμε να χυλώσουν πιο γρήγορα, μπορούμε να τα βάλουμε στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.

 

* Εάν χρησιμοποιούμε χύτρα τότε προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό και μαγειρεύουμε 30 - 35 λεπτά.

bottom of page